Gjest i bryllup? Slik tolker du dresskodene

Skrevet avKarianne Lilleng den

De fleste som gifter seg har skrevet i invitasjonen hvilken dresskode de ønsker. 
Er det ikke oppgitt og du er usikker på hva du kan ha på deg? Ring bruden og spør. 

Galla er mest formelt. Står det skrevet dresskode Galla i invitasjonen burde du tenke på hva du ville hatt på deg om du skulle på middag på slottet. Ta på deg det fineste du har. Her gjelder det lange kjoler, helst med skuldre og ikke for avslørende. Hansker er også ett pluss men ikke til bords. Bunad kan også brukes. 

Smoking er den som er hakket mer avslappet. Festkjoler i duse farger og høye hæler er en vinner til en slik festaften. Du kan også velge mellom kort og lang festkjole. Her bør du droppe hanskene.

Mørk dress betyr for oss kvinner at vi kan ha festkjoler med print og sterke farger. Altså mindre formelle klær. Kort eller lang kjole, men også pene lange bukser, buksedress og vakre bluser

Står det sommerlig så er det ganske valgfritt hva du vil ha på deg. Men en sommerkjole med kilehæl er en klassiker. 

Festtøy eller Pent antrekk er kodeord for mindre høytidelig. Likevel burde man holde en viss stil og klasse. Kortere festkjoler (ikke gulvlange), skjørt eller buksedress passer fint til damene.

Ønsker du å lese mer om dette kan du trykke deg inn på Caroline Berg Eriksen eller brudeblogg.no. Bruk også denne fine nettsiden som har spesialisert seg på Dresskode.no/bryllup

 

Har du forslag til fine og enkle tips til bryllupsfesten? Har du lyst å skrive en gjesteblogg?
Send oss en mail på post@finogflott.no.

Ha en fortsatt flott dag, fra Karianne, Finogflott.no

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publisere